فریم ریت (Frame Rate) یا نرخ فریم چیست؟
اگر تا به حال برای خرید مانیتور استوک یا نو اقدام کرده باشید اسم فریم ریت (Frame Rate) به گوشتان خورده است. احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که ارتباط این ویژگی با نمایشگر چیست؟ مهمتر از همه، درک پاسخ این سوال می تواند به شما برای تصمیمگیری آگاهانه کمک کند. در این مقاله، ما یک تعریف واضح از نرخ فریم ارئه خواهیم کرد و ابهاماتی در این مورد مانند تفاوت آن با نرخ نوسازی (Refresh Rate) را بیان میکنیم. همچنین سعی خواهیم کرد توضیح دهیم که چگونه و چرا نرخ فریم به مانیتورهای رایانه مرتبط است. با دانش رایانه فروشنده انواع مانیتور استوک وارداتی در ادامه این مقاله همراه باشید.
تعریف نرخ فریم
تصاویر متحرک روی نمایشگرها، چه فیلم یا یک بازی ویدیویی، از نمایش تصاویر متوالی ناشی میشود که به عنوان فریم شناخته میشوند. با در نظر گرفتن این موضوع، نرخ فریم را میتوان به عنوان اندازه گیری تعداد دفعات نمایش یک فریم جدید بر روی صفحه نمایش توصیف کرد. معمولاً فریم بر ثانیه (fps) واحد اندازه گیری این مورد است.
همانطور که مقالهای از TechSmith اشاره میکند، 24 فریم در ثانیه معمولاً به عنوان حداقل نرخ فریم برای حرکت در مانیتور در نظر گرفته میشود. معمولاً موارد خاصی با نرخ فریم بالاتر 30 فریم در ثانیه ارائه میشوند، از جمله پخش زنده ورزشی، زیرا شش فریم اضافی در ثانیه میتواند از نظر جزئیات اضافی در حرکت مزایایی ایجاد کند. در همین حال، برای بازی های ویدیویی، 60 فریم در ثانیه اغلب بهینه در نظر گرفته میشود. این مورد به ویژه برای بازی هایی مانند تیراندازی اول شخص، که دقت و زمان واکنش بسیار مهم است، قابل توجه میباشد. پرفروش ترین نمایشگرهای دانش رایانه انواع مانیتور استوک 24 اینچ با قابلیت نمایش فریم ریت های متفاوتی هستند که در ادامه ارتباط نرخ فریم و مانیتور را برای آگاهی شما بیان میکنیم.
نرخ فریم ممکن است گاهی اوقات به عنوان فرکانس فریم نیز نامیده شود. این همان مفهوم اساسی را توصیف میکند، فرکانس فریم اغلب به جای فریم در ثانیه (fps) در هرتز (Hz) بیان میشود. با این حال، واضح است که هم نرخ فریم و هم فرکانس فریم کاملاً از مفهوم نرخ تازه سازی متمایز هستند.
نرخ فریم و مانیتورها
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که نرخ فریم در واقع توسط مانیتور یا نمایشگر شما تعیین نمیشود. نرخ فریم توسط واحد پردازش گرافیکی (GPU) و واحد پردازش مرکزی (CPU) رایانه شما تعیین میشود. به طور موثر، هرچه GPU و CPU شما قدرتمندتر باشند، فریمهای بیشتری را میتوانند تولید کنند.
بنابراین چگونه هر یک از اینها به مانیتور شما مرتبط است؟ به زبان ساده، اگر میخواهید از نمایشگر خود بیشترین بهره را ببرید، باید مطمئن شوید که CPU و GPU شما قادر به تولید نرخ فریم کافی هستند. از این گذشته، اگر همزمان با نرخ فریم پایینی در بازیهای خود مواجه هستید، نرخ تازهسازی بالا در مانیتور بازی تقریباً بیمعنی است.
برای حداکثر عملکرد، به هر دو نرخ فریم و نرخ تازه سازی نیاز دارید که به طور گسترده با یکدیگر همخوانی داشته باشند. بنابراین در صورتی که قصد خرید کیس استوک یا کامپیوتر های آماده دارید حتما پردازنده مرکزی و گرافیکی سیستم را بررسی تا با فریم ریت قابل تولید با رفرش ریت مانیتور همخوانی داشته باشد.
سخن نهایی
اگرچه مانیتورها مستقیماً مسئول تولید نرخ فریم نیستند، اما این مفهوم همچنان به آنها مرتبط است. به عبارت ساده، مهم نیست که نرخ تازه سازی روی مانیتور یا نمایشگر شما چقدر خوب باشد، در صورتی که کارت گرافیک و پردازنده شما قادر به تولید نرخ فریم کافی نباشند نمیتوانید تمام از عملکرد کامل مانیتور استفاده کنید.
فروشگاه اینترنتی دانش رایانه فروشنده انواع محصولات استوک وارداتی با ضمانت اصالت و سلامت میباشد. شما میتوانید خرید مانیتور و کیس استوک را با قیمت ارزان و ارسال سریع به سراسر کشور در دانش رایانه تجربه کنید. در صورت نیاز به مشاوره یا داشتن هرگونه سوال با ما تماس بگیرید.
منبع: ViewSonic
- مدیر کل
- آبان 17, 1400
- 28 بازدید